Heidi Katajamäki

Heidi Katajamäki (s.1990, Seinäjoki) asuu ja työskentelee Lahdessa. Hän on valmistunut Lahti University of Applied Sciences, Institute of Fine Arts 2016,  Hyvinkää School of Art 2012, sekä Orivesi College of Arts 2010.

Katajamäki on pitänyt useita näyttelyitä Suomessa. Julkisia teoksia häneltä on mm: Yritys ja kulttuurikeskus Malski, Lahdessa, sekä Hyvinvointikeskus Wanha Herra, Lahdessa.

Heidi Katajamäki on Lahden Taiteilijaseuran- sekä Painthouse -taiteilijayhteisön jäsen.

 

Aiemmat näyttelyt:
Heidi Katajamäki
Piste viive piste

26.8. – 14.9.2017 | G12 Kuopio

Heidi Katajamäki maalaa ja piirtää viivaa. Suoraan kankaalle ja toisinaan ohi kankaan. Hiili murskautuu käsiin ja gesso piilottaa alleen olemassaolon olennaisuuksia. Harmaan sävyt sekä teoksen kieli viiva jää pintaan. Katajamäki kuvaa tunnetta. Hän tuo teoksissaan esiin sen, mitä korvien välissä tapahtuu ja miltä sisällä tuntuu. Viivan rytmi ja tunne valtaa kankaat kuin teksti päiväkirjamerkinnät. Hiilipöly laskeutuu ja tunne on eletty.

Katajamäen taiteellisessa työskentelyssä ja ajatusmaailmassa yksilöllisyys on yleisintä pätevyyttä. Tunne vie mennessään ja vain jos sille on täysin rehellinen voi saavuttaa sen. Tilat niin sisäiset kuin ulkoiset ohjaavat työskentelyä. Räjähtelevät temmon ja tilanteiden muutokset pitävät pulppuavan sielun aisoissa. Tärkeä osa työskentelyä on myös prosessi. Se miten se näyttäytyy tekijälle ja teoksen katsojalla. Hiilen parissa on hikoiltu hetki. Teoksen pintaa rapsuteltu auki. Toisinaan paksu gesso peittää ja piilottaa, mutta aina on sielut raoillaan.

– Heidi Katajamäki, 2017

 

Lisätietoja:
G12 HELSINKI, Annankatu 16, 00120 Helsinki | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa