Riikka Keränen

Aiemmat näyttelyt:
Riikka Keränen
Rannan tyttöjä
31.3. – 20.4.2012 | G12 Kuopio

Valmistuttuani Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2010 muutin takaisin syntymäkotiini, vanhempieni maatilalle Ristijärvelle, Kainuuseen.  Paluu takaisin on vaikuttanut voimakkaasti työskentelyyni sekä
sisällöllisesti että käyttämieni materiaalien suhteen; hirventaljat tuskin olisivat löytäneet tietään teoksiini jossakin muualla.   

Näyttelyn nimi Rannan tyttöjä juontuu kotitaloni nimestä sekä siitä kuinka muistan, miten minulle on monesti kylillä esitetty kysymys; Että kenenkäs tyttö sinä olet?  Vastaus Rannan tyttöjä, riitti useimmiten kertomaan kysyjälle kaiken tarpeellisen talon sijainnista ja sukuhistoriastani sekä paljon muuta.  Nykyisin pelkän talon nimen mainitseminen ei enää riitä, tosin kysyjätkin ovat jo harvemmassa.

Voisi sanoa, että Rannan tyttöjä – näyttely kertoo yhdenlaisen tarinan minusta ja maailmastani. Teosteni ideat ovat pitkälti tulleet tästä paikasta, jossa juuri nyt elän sekä lapsuusmuistoista, jotka pitkälti linkittyvät ympäröivään maisemaan ja sen muutoksiin.

Teosteni fyysisetkin ainekset tulevat usein läheltä. Pyrin käyttämään jo olemassa olevia materiaaleja; pelkästään kotoani löytyy hylättyjä tarve-esineitä sekä tarpeellisena säilöttyjä, mutta aikojen saatossa unohdettuja kangaspaloja sekä puunkappaleita monen teoksen tarpeisiin.

Luonnonmateriaalien hyödyntämisessä minua kiehtoo niiden ekologisuuden lisäksi kaikki niiden hankintaan liittyvä vaiva sekä käsityötaitojen tarve.  

– Riikka Keränen

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa