Johanna Kestilä

Johanna Kestilä on helsinkiläinen taiteilija, joka rakastaa vapaata liikettä ja sattumia mitkä ohjaavat työskentelyä. Hän on kiinnostunut vuorovaikutuksellisesta taiteesta ja kehon liikkeen yhdistämisestä visuaaliseen työskentelyyn.

 

Aiemmat näyttelyt:

Johanna Kestilä
Tunne ihminen
16.3. – 4.4.2019 | G12 Helsinki

Teokseni kuvaavat tunteita ja tunnereaktioita. Hienovaraisesti tunteen ja elämän rosoisuuden kuvaaminen on kiinnostavaa, monisyistä ja herkkää. Tunteiden kuvaaminen on haastavaa, koska tunteet muuttavat muotoaan ja liikehtivät koko ajan. Olen pyrkinyt löytämään jotain oleellista, aitoa ja syvää ja siirtämään sen visuaaliseen muotoon.

Työskentelytapani on materiaalilähtöinen ja fyysinen, osa maalauksista konkreettisesti hajoaa palasiksi tullakseen uudelleen kootuksi uudessa järjestyksessä ja lisäosin varustettuna eheämmäksi tai kokonaan uudeksi. Teoksissa on useita osia, joissain useita kymmeniä paloja yhteen liitettynä. Pohjamateriaalit, puuvilla sekä pellava toimivat aihiona teoksissa. Erilaisilla tekstiilitekniikoilla käsitellyt ja kootut pohjat toimivat viimeisessä vaiheessa maalaus- ja piirustuspohjina tai toisinpäin.

Johanna Kestilä, 2018

Kiitokset näyttelyä tukeneelle Alfred Kordelinin säätiölle.

 

Lisätietoja:  Galleria G12, Annankatu 16, Helsinki | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa