Tiina Kivinen

Tiina Kivinen (s.1971) on taidegraafikko, joka toteuttaa metalligrafiikan tekniikoilla suurikokoisia töitä. Kivinen työskentelee erityisen hitaalla ja työläällä mezzotinto tekniikalla, jolla saadaan aikaan täysin musta grafiikanjälki.

Kivinen aloitti uransa tekemällä mezzotintografiikkaa abstrahoiduista maisemista. Mezzotintolle tyypillistä on läpitunkematon, mehevä musta pinta ja tekniikan hidas työstäminen. Sen käytön voi ajatella pienenä kapinana tämän ajan kiirettä vastaan. Kivisen töissä valkoinen ja varsinkin musta korostavat muutamaa väriä ja fyysiset, herkät kuivaneulaviivat tasapainottavat mezzotintopintoja.

Taiteilijan teoksille on ominaista vedossarjojen pienet koot. Yksi syy sarjojen pienuuteen löytyy taiteilijan työskentelyrytmistä. Kun valmiista laatasta on tehty muutama vedos, niin se usein alkaa elää eteenpäin. Taiteilija muuttaa laattaa ja käyttää sitä seuraavassa teoksessaan. Hetkellisyys ja ainutkertaisuus kiehtovat taiteilijaa ilman grafiikkaan liitettävää toiston painolastia.

Kiviselle luonnonelementit ovat olleet ja ovat yhä pääosassa, pelkistettyinä ja selkeinä. Suomalaisen maiseman henkinen perintö vaikuttaa ja näkyy kuvien selkärankana. Tämän rinnalle on uusissa teoksissa tullut ihminen, tutkimusmatkailija. Teokset jatkavat kuitenkin Kivisen kuva-ajattelun pitkälle pelkistettyä ja mietiskelevää luontoteemaa.

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa