Marika Kotiranta

MARIKA KOTIRANTA

”Maalaan lähes joka päivä. Tuntuu ettei sivellintä voi laskea kädestä. Vielä tämä teos, tämä ajatus, tunne, sitten lepään. Mutta aina tulee uusia. Joskus vimmaisesti ryskäten, joskus pehmeästi suostutellen. Jos en nyt saa tätä kankaalle, se katoaa iäksi. Ja entä jos se on juuri se, mitä en voi jättää kertomatta.

Kaikkialla on epävarmuutta. Se täyttää mielen ja upottaa unelmat. Kukaan meistä ei ole siellä, missä haluaisimme, turvassa. Kaikki tuntuu niin hauraalta ja haavoittuvaiselta. Ajatuksista tulee helposti itseään toteuttava ennuste. Entä jos emme annakaan kaiken vain tapahtua, vaan otamme käyttöön ratkaisuja, joita meillä jo on. Päätämme vaikuttaa huomisen maailmaan. Lastemme maailmaan.

Näyttelyn maalaukset ovat syntyneet voimakkaista tunteista, joita tämä aika on herättänyt. En halua luovuttaa ja lakata välittämästä. Kiitollisena läheisistä ja saamastani rakkaudesta. Onnekkaana kun saan käsitellä ympäröivää maailmaa maalausteni kautta. Juuri nyt elämä tuntuu niin raastavalta. Mutta samalla uskomattoman kauniilta ja arvokkaalta.”

Marika Kotiranta, 2021

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näyttelyt
Marika Kotiranta
Fragile Future
08.09 - 22.09.2021
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa