Anna-Kaisa Kukkonen

Anna-Kaisa Kukkonen (s.1964, Heinävesi) on lasitaiteilija ja muotoilija, joka asuu ja työskentelee Heinävedellä. Hän on koulutukseltaan KM (Joensuun yliopisto 1990) ja tuotemuotoilija (Helsinki Design School 2017). Kukkosen teoksia on yksityiskokoelmissa.

 

Aiemmat näyttelyt:
Anna-Kaisa Kukkonen
S A A R E T
27.7. – 15.8.2019 | G12 Helsinki

S A A R E T  Islands -debyyttinäyttelyssäni esittelen suunnittelemiani uniikkeja lasiveistoksia, joiden sisällä on pienoissaaria. Saaret kelluvat vedessä, joka heijastaa niitä kuin peili. Lasiin leikattu veden pinta on tyyni.

Kun olin lapsi, kävin uimassa kotini lähellä olevassa järvessä. Saari ja tyynen järven vahva tunnelma saivat minut tuntemaan syvää iloa ja ajattelin, että mikä tahansa on mahdollista.

Erikokoiset ovaalin muotoiset teokset muodostavat rikkomattoman, äärettömän, täydellisen maailman, jota katsoessaan ihminenkin tuntee olevansa kokonainen. Osaan teoksista leikatut yksinkertaiset muodot rikkovat tuon täydellisyyden. Leikkaukset kuvastavat ihmisen osallisuutta  – tietäen tai tietämättään tuhoavaa, parhaimmillaan kaunista, muttei koskaan täydellistä.

S A A R E T  Islands -teokset puhuvat puhtaan luonnon, ennen kaikkea puhtaan veden puolesta. Teosten nimeä kantavassa näyttelyssäni esittelen lasisaaret valkoisessa valossa kuin kalleimmat jalokivet. Tällä haluan kertoa, että koskematon luonto on ainoaa ylellisyyttä, mitä meillä on ja sitä on enää vähän.

Teokset on puhallettu Lasismi Oy:ssä Riihimäellä vuosina 2017-2019. Puhaltajina olivat Joonas Laakso ja Kaappo Lähdesmäki, hiojana Kimmo Reinikka.

Anna-Kaisa Kukkonen, 2019

 

 

Lisätietoja:  Galleria G12 | Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

 

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa