Tuire Kurikka

Aiemmat näyttelyt:
Tuire Kurikka
Kummitustarinoita
25.2.-16.3.2012 | G12 Helsinki

Tuire Kurikan (1985) valokuvanäyttely Kummitustarinoita on valokuvasarja, joka visualisoi Pohjois-Savon alueelta kerättyjä ja sinne sijoittuvia kummitustarinoita.

Kurikka asuu ja työskentelee Kuopiossa.

Näyttely kertoo yhtä lailla uskomuksista, pelosta kuin kummallisestakin. Kurikan näkökulma aiheeseen on runollinen ja sarjan innoittajana ovat toimineet ennen kaikkea tarinat, tarinallisuus sekä pohjoissavolainen paikallishistoria.

Teokset muodostuvat valokuvan avulla dokumentoidusta tarinan tapahtumapaikasta sekä eri tavoin toteutetuista kuvituskuvista (valokuva, maalaus, tekstuurit, kirjoitus), jotka yhdistyvät paikkadokumenttiin kuvankäsittelyn avulla. Sarjan teoksia esitetään näyttelytilassa yhdessä rinnakkain kerättyjen kummitustarinoiden kanssa.

Kummitustarinoita on saanut alkunsa Kurikan opinnäytetyönä Yrkeshögskolan Novian valokuvauslinjalle, josta hän on valmistunut medianomiksi keväällä 2011. Kummitustarinoiden työstö on jatkunut valmistumisen jälkeen edelleen.

Kummitustarinoita ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto, Olvi-Säätiö, Oskar Öflundin säätiö, Eugène, Elisabeth ja Birgit Nygrènin säätiö sekä Svenska Studiefonden. Kiitos myös Luova.fi sekä Who´s Next Lab.

 

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa