Tuomo Laakso

Tuomo Laakson maalausten aiheet on karsittu muutamiin maalaustaiteen ikivanhoihin arkkityyppisiin elementteihin: pääkallo, liina, hylly, valo. Myös Laakson huolellinen ja tarkka maalaustekniikka perustuu vanhaan traditioon. Ja taiteen suureen tarinaan ne liittyvät nöyrästi, kun Laakso omiaan rupattelematta kohdentaa kaiken taitonsa ja huomion tähän karsittuun, mutta merkityksestä täyteen.

Laakson maalausten jokainen neliösentti on olemassa yhtä hiljaa, yhtä intensiivisesti. Tämä olemassa oleminen näyttää jokaisella kohdallaan tarkasti jotakin, josta arvaamme että tässä näkyvän takana vasta on se varsinainen asia – kaiketi se sama olemisen mysteeri, jota on aikanaan yrittäneet tavoittaa niin monet erilaiset maalarit, kuten Chardin, Malevits tai Rothko.

– Pessi Rautio

 

 

Aiemmat näyttelyt:

Tuomo Laakso
Maalauksia
5.3.-24.3.2016 | G12 Kuopio

Tuomo Laakson teokset ovat lähtökohtaisesti asetelmia. Hän maalaa aina elävästä mallista, luonnon valossa. Minimalismin kautta löytyy linkki esittävän ja abstraktin taiteen välille.

Maalausten aiheissa toistuu peittäminen ja verhoaminen. Jotain on kätketty verhoavien kerrosten alle tai varjoon, saamatta sitä kuitenkaan kokonaan pois näkyvistä. Näennäisen rauhallisen pinnan alta se kuitenkin pyrkii esiin. Ulospäin pyrimme aina näyttämään jotain muuta kuin sisäpuolelle jäävän sellaisenaan.

Tuomo Laakson maalaustekniikka on kurinalainen, mutta teknisyys ei koskaan mene inhimillisyyden edelle. Tunteen ja tunnelman välittäminen katsojalle siveltimen kosketuksin on tärkeintä. Hän pureutuu yksityiskohtiin, valon ja varjon hienoimpiin sävyihin. Näkyvän todellisuuden jokainen vivahde ja lähes huomaamaton yksityiskohta suodattuvat taiteilijan lävitse maalaukseen.

 

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa