Riikka Latva-Somppi

Riikka Latva-Somppi (MA) on nykytaiteen ja muotoilun rajapinnalla työskentelevä kuvanveistäjä. Ympäristötaiteen säätiö palkitsi Latva-Sompin julkisen teoksen Näktergalen / Satakieli Vuoden 2009 ympäristötaideteoksena. Vantaan taidemuseon kutsusta toteutettu Tikkurilan uuden keskustan teoskokonaisuus julkistettiin syksyllä 2016. Taiteilijan työnsä ohella Latva-Somppi opettaa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa ja toimii muissa alan asiantuntijatehtävissä.

 

Aiemmat näyttelyt:
Riikka Latva-Somppi | Elintärkeä
25.2. – 16.3.2017 | G12 Kuopio

Latva-Sompin näyttelyssä on esillä kehon ja hetkellisyyden teemat. Teokset houkuttelevat kepeällä ja koristeellisella materiaalisuudellaan, mutta avaavat vaikeitakin aiheita elämän hetkellisyydestä, ihmissuhteista, seksuaalisuudesta ja menettämisestä.

”Tämän täytyy olla keski-iän seurausta. Olen työstänyt aiheita, jotka viittaavat tavalla tai toisella ihmiskehoon. Oman kehon epätäydellisyydet ja hetkellisyyden kohtaaminen on tullut tutuksi. Tässä oleminen on samalla tolkuttoman hauskaa ja raadollista. Kaksi vuotta sitten rakas ystävä sairaistui vakavasti. Se pysäytti minut ajattelemaan, miten jokainen kehomme osa on arvokas ja tärkeä. Vain ohuen ohut viiva erottaa meidät hengittävinä kehollisina olentoina lihasta materiana. ”

Riikka Latva-Somppi, 2016

Näyttelyä on tukenut Suomen kulttuurirahasto

 

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa