Sami Lukkari

Sami Lukkari (s. 1969) asuu ja työskentelee Vantaalla. Koulutustaustaltaan hän on humanisti, opiskellut Helsingin yliopistossa taiteiden tutkimusta pääaineinaan taidehistoria, historia ja semiotiikka. Hän on työskennellyt graafisena suunnittelijana.

Maalauksissaan Lukkari käyttää omaperäistä öljyväritekniikkaa, jossa hän hyödyntää myös pastellivärejä. Teosten pintarakenne on paksu ja lähes reliefimäisen kolmiulotteinen, mikä korostaa töiden maanläheistä materiaalisuutta. Kuva-aiheina Lukkari suosii ei-esittäviä perusmuotoja (kuten ympyröitä ja suorakaiteita) toistamalla, yhdistelemällä ja kehittelemällä teemoja teoksesta toiseen. Toisinaan abstraktien aiheiden lomassa nähdään esittäviä viittauksia luontoon.

Lukkarin maalaukset eivät ole pelkästään fyysisiä artefakteja. Niillä on myös aineettoman henkiset, assosiatiiviset ulottuvuutensa, joiden maailmoihin töiden nimet johdattavat. Intertekstuaaliset vihjeet kommentoivat kulttuurihistoriaa, myyttejä, mytologiaa, valtaa, politiikkaa, raamatullisia aiheita ja niin edelleen. Ajan ja ikuisuuden teemat ovat usein läsnä.

 

Sami Lukkarin teoksia voi hankkia myös tilaustöinä. Tiedustelut: info@galleria12.fi  / p. 044 717 7177.

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Video
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa