Maritta Meckelborg

Luonto on osa meitä kaikkia. Meillä kaikilla on omanlainen suhde luontoon, metsään ja maisemaan; meillä on yhteisen maantieteemme lisäksi oma henkilökohtainen suhde ympäristöömme.

Olen syntynyt ja kasvanut salolla. Ensimmäiset muistikuvani liittyvät huojuviin kuusiin, ympäröivään luontoon ja tilanteisiin joissa ympäristö luo oman tunnelmansa tilanteisiin ja tapahtumiin.

Kuvani ovat osittain henkilökohtaisia pohdintoja ja sisäisiä muistikuvia kohtaamistani luontohavainnoista sekoittuen kuulemiini tarinoihin ja myytteihin kotoisesta luonnosta. Havainnon välittämisen lähtökohtaa tärkeämmäksi teoksissani nousevat asiat ajasta, ajan kulumisesta, elämästä yleensä; muustakin kuin ihmisen elämästä.

Vanhimmat ihmisen tekemät kuvat kallioissamme ovat hirviä. Muinaiset kuvat askarruttavat, olivatko ne muutakin kuin kuvia elämän edellytyksistä. Minun eläinkuvani ovat ehkä katsomista peiliin, myös ihmisen kuvia: elämän ja kuoleman kuvia.

Näen luonnon henkisen kokemuksen alueena, johon minulla on omanlaiseni suhde. Pystyn kokemaan luonnon kautta ikuisuuden virran, johon kuulun nanosekunnin verran.
Tunnesiteeni kotoiseen tuttuun luontoon näkyy kaikessa kuvallisessa työskentelyssäni; ihmisellä siihen on vain sivustakatsojan rooli.

Ajassamme aineellinen korostuu, unohdamme että olemme osa ympäristöä, jota kohtelemme kaltoin.

– Maritta Meckelborg, 2017

 

Aiemmat näyttelyt:
Maritta Meckelborg | Metsän peitto
20.1. – 8.2.2018 | G12 Kuopio

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näyttelyt
Maritta Meckelborg
Maalauksia
30.09 - 19.10.2023
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa