Susanna Pälviä

Kuvataiteilija SUSANNA PÄLVIÄ (s. 1964 Lahti) opiskeli kuvataiteilijaksi Hollannissa; AKI, Enschede Academy of Art and Design:ssa, valmistuen vuonna 2000 Mixed media-osastolta.

Nykyään Pälviä asuu ja työskentelee Mäntyharjussa työhuoneenaan Mynttilän vanha asema. Installaatioissaan hän käyttää vaihtelevasti eri materiaaleja ja tekotapoja.

 

Aiemmat näyttelyt:
Susanna Pälviä
Lintukoto

8.11. – 27.11.2011 | G12 Kuopio

Lintukotoa pidettiin joskus ennen salaperäisenä paikkana, johon linnut muuttivat talveksi. Suomalaisen kansanperinteen mukaan se sijaitsi maailman reunassa missä taivaankansi ja maa kohtaavat.

G12:n näyttelyyn rakennan omanlaisen Lintukotoni, pienen paikan maailmankaikkeuden reunalla. Lintukotoa pidetään turvallisena, kotoisana paikkana, missä kaikki on pientä ja hallittavissa. Rakennan Kuopioon installaation, jossa lintukoto-ilmaisu saa kaksinaisen merkityksen. Tässä
lintukodossa kaikenlaista voi tapahtua. Maailmamme ei ehkä olekaan niin hallittavissa kuin haluaisimme uskoa…

Turvapaikka, pesä, sulkeutunut oma maailma voi myös muuttua pakkomielteenomaiseksi. Oman rauhan ja turvallisuuden kaipuussaan ihminen voi tulla huomaamattaan rakentaneeksi muureja ympärilleen. Mielestäni jotakin tästä näkyy viime aikoina yhteiskunnassamme tilaa saaneissa populistisissa suuntauksissa. Installaatiota voi jokainen kuitenkin tulkita omista lähtökohdistaan, haluan jättää avoimuutta tulkinnalle.

Installaation osasina käytän valokuvaa ja muita materiaaleja sekä tekotapoja tarpeen mukaan.

– Susanna Pälviä

 

 

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Esittelykuvat
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa