Helmi Remes

Aiemmat näyttelyt:

Helmi Remes
Huoli

21.10. – 9.11.2017 | G12 Helsinki

”Työstän lasia niin, että sen parhaat puolet tulevat esiin. Koska kyseessä on kallis materiaali, tulee olla perusteltua, että lasi on valittu teoksen materiaaliksi eikä muusta materiaalista saisi samanlaista vaikutelmaa aikaiseksi. Vaikka painotan paljon korkeatasoista teknistä osaamista töissäni, en kuitenkaan koskaan lähde tekemään työtä mikään tietty tekniikka edellä. Lasinpuhalluksen prosessi kiehtoo minua erityisesti, mutta teen töitä myös muilla tekniikoilla. Teokseni syntyvät usean ammattilasinpuhaltajan ja hiojan yhteistyön voimin Riihimäellä Lasismissa, jonka perustajajäseniin myös lukeudun.”

Teemallisesti Remeksen työt liikkuvat rakennetun ja luonnon muovaaman ympäristön tapahtumissa.

”Aikaisemmissa töissäni olen käsitellyt eri teemoja kuten medikalisaatiota, luonnon rakenteiden muuttumista ja mikrobiologian avulla konkretisoituvia muotoja, joita ei silmällä havaitse. Minua kiehtoo elämässä esiintyvät rakenteet, joista emme tiedä paljoakaan, esimerkiksi viime aikoina olen etsinyt tietoa aivojen toiminnasta. Tulevaan yksityisnäyttelyyni valmistan töitä tämän aiheen ympärille. Pohdin ihmismielen negaatioiden ja murheellisten ajatusten lamaannuttavaa voimaa. Miksi murehdimme? Mitä tapahtuu aivoissamme tai kehossamme kun murehdimme?”

 

Remes on palkittu suomalainen lasimuotoilija, hänen taidelasiaan on tällä hetkellä saksalaisen Rosenthal yrityksen tuotannossa limited collection sarjassa. 2017 toukokuussa Remeksen teos Maa valittiin vuoden taide-esineeksi Suomen lasimuseon järjestämässä muotoilukilpailussa. Hän osallistui kilpailuun kolmella eri teoksella, joilla hän sai jaetun toisen sijan, kolmannen sijan ja kunniamaininnan.

Helmi Remeksen lasitöissä yhdistyy selkeät muodot ja hillitty kuvio- ja värimaailma. Remes tekee lasista veistoksia ja uniikkeja esineitä, joilla voi olla myös käyttöfunktio. Hän korostaa töissään materiaalin eri ominaisuuksia, pinnan- ja materiaalipaksuuden vaihteluita ja eri lasintyöstötekniikoita. Hänen töissään on nähtävissä materiaalin monipuolisuus ja esineissä on paljon työtunteja takana, sekä kuuman lasin parissa että hiontotyönä.

 

Lisätietoja:
G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa