Hannu Riikonen

Hannu Riikonen on Korpilahdella vuonna 1945 syntynyt, Tampereella asuva ja työskentelevä kuvanveistäjä ja taidemaalari. Taiteilijana vuodesta 1970 toiminut Riikonen tunnetaan humoristisista, monimielisen runsaista ja kitsch-sävyisistä eläin- ja ihmishahmoisista veistoksista ja reliefeistä.

Hannu Riikosen teoksissa yhdistyvät usein naivistinen hyväntahtoisuus ja yhteiskunnallinen kriittisyys. Hänen luomiensa hahmojen asennot, värit ja symboliikka kertovat omalla erikoislaatuisella tavallaan ihmisen kosketuksen tarpeesta, syrjäytymisen ja irrallisuuden aikaansaamasta ahdistuksesta sekä kaihosta ja jatkuvasta onnen etsinnästä. 
 

Aiemmat näyttelyt:   
Hannu Riikonen | Hiljaisella tuulella
22.8. – 10.9.2015 | G12 Helsinki

Minut tunnetaan naivistis-realistisista ja usein humoristisista maalatuista luonnollisen kokoisista veistoksista, joissa tarkastelen elämää pienen ihmisen näkökulmasta.

Uudempien käsitteellisten teosteni lähtökohtana on edelleen ihmis- ja eläinhahmojen muodot ja asennot. Ne ovat koristeellisesti maalattuja ironisia veistoksia, joissa tarkastelen median esiin nostamia aiheita ja globaaleja kysymyksiä karnevalismihenkisesti. Teosten barokkiset muodot monistuvat ja kasvavat eri suuntiin peilikuvamaisen symmetrisesti.

Uusimmissa värikkäissä puureliefeissä yhdistelen tyyliteltyjä ihmis- ja eläinaiheita, sekä esine- ja symbolikuvastoa venyviksi ja mutkikkaiksi muodoiksi.

– Hannu Riikonen, 2015

 

G12 galleriaan koottu näyttely esittelee Riikosen uusia teoksia, joita ei ole pääkaupunkiseudulla aikaisemmin nähty.

 Kuvallinen teosluettelo, 2015 > 

Lisätietoja:
G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa