Antti Rönkä

Antti Rönkä (1973, Helsinki) asuu Kuopiossa ja on kirjoittanut ylioppilaaksi Kallaveden lukiosta 1992 ja valmistunut kuvataiteilijaksi Imatran taideoppilaitoksesta 1998.

Antti Rönkä on Taidemaalariliiton ja Ars Liberan jäsen. Antti on pitänyt monia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä ja hänen teoksiaan löytyy mm. Kuopion Taidemuseon ja Suomen valtion kokoelmista.

 


 

Aiemmat näyttelyt:
Antti Rönkä | Maalauksia
12.9. – 1.10.2015 | G12 Helsinki

”Olen tehnyt sarjan maalauksia, joiden aiheina ovat fysiikan kaavat ja luonnonvakioluvut. Kaavoissa asiat tiivistyvät tarkkaan ja pysyvään muotoon. Kaavat näyttävät visuaalisesti hienoilta ja ne ovat tosia. Luonnonvakioiden
numeerinen arvo on universaali, ne ovat riippumattomia paikasta ja ajasta. Luonnonvakiot liittävät yleensä kaksi fysikaalista suuretta toisiinsa.

Olen valinnut maalausten kaavat ja luonnonvakiot nimien perusteella. Nimet kuten Ajan ja nopeuden riippuvuus, täysin heijastava pinta ja Valon nopeus tyhjiössä ovat mielenkiintoisia ja monikerroksisia.

Näyttely on kaavojen ja lukujen ihmettelyä. Maalaukset voi nähdä kuvina ymmärtämisestä, kaiken absurdiudesta ja ymmärryksen rajallisuudesta.”

– Antti Rönkä, 2015

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus (Itä-Suomi).

 

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa