Elina Sarlin

Kuvataiteilija Elina Sarlin (s.1977 Helsinki) on valmistunut kuvataiteilijaksi 2007 Lahden Taideinstituutista ja hän on Taidemaalariliiton ja Helsingin taiteilijaseuran jäsen.

Elina Sarlin käsittelee maalauksissaan kokonaisvaltaista, ihmisen aistitasolla tapahtuvaa olemassaolon kokemusta. Katsominen on lähtökohta ja se voi olla paitsi reaalimaailman näkemistä, myös todellisuuden etsimistä; jatkuvaa kaipausta objektiiviseen näkemiseen subjektin rajojen sisältä. Hetkellisiä oivalluksia, jolloin kiinteän ja ei-kiinteän aineen raja hämärtyy ja on helpompi ymmärtää yhteyden mahdollisuutensa maailmaan.

 

 

Aiemmat näyttelyt:
Elina Sarlin
30.11. – 30.12.2010 | G12 Kuopio

”Maalauksissani pyrin kuvaamaan oman olemassaolonsa ymmärryksen tunnetta. Ajattelen sitä jonkinlaisena ei-sanallisena toteamuksena, enemmän ajattelusta luopumisena kuin sen tuloksena. Hetkellinen oivallus, johon kiteytyy ilo käsillä olevasta hetkestä ja suru sen samanaikaisesta menettämisestä. Se, että tämä hetki on todellinen, olemassa oleva, tekee siitä täydellisen.

Esimerkiksi metsässä kävellessään, erityisesti jos on yksin, voi kokea metsän elollisuuden kuin olentona. Metsä on jatkuvassa liikkeessä oleva hengittävä olevaisuus. Ei-inhimillinen, kasvoton tila, joka vähäeleisesti vain on, numeroa siitä tekemättä. Hetkeksi aikaa, kaiken sen liikkeen keskellä, valon ja varjon välkkeessä, voi aivan yhtä vähäeleisesti huomata myös olevansa itse.

Tai jos kuvittelee makaavansa hiljaisen, hämärän huoneen lattialla, johon paistaa aurinko. Huoneen, jossa on paljon erilaisia tavaroita. Kulmikkaita, pyöreitä, onttoja, teräviä. Ja jos oikein yrittää, voi olla huomioimatta sitä, että tuo esine on tarkoitettu istumiseen, tuo makaamiseen ja tuo vain katseltavaksi.
Voi katsella kaikkea vain muotonsa perusteella ja ymmärtää, kuinka paljon mielenkiintoisempi ja elävämpi tämä huone on kuin yleensä huomaakaan. Jos ei ajattele, että tuolin varjo on vähemmän olemassa oleva kuin tuoli itse, voi hetken aikaa olla olemassa järjettömässä, mutta erittäin todellisessa maailmassa.

Aistitason kokemus on useissa töissäni lähtökohta. Hengittäminen, liike, kosketus. Pieniä ajattelematta jääneitä ajatuksia ja unohtuvia oivalluksia. Maalauksissani katsominen on paitsi reaalimaailman näkemistä, myös todellisuuden etsimistä. Ihmisen jatkuvaa kaipausta objektiiviseen näkemiseen subjektin rajojen sisältä.”

– Elina Sarlin

Lisätietoja:  G12 HELSINKI, Annankatu 16, Helsinki | www.galleria12.fi | 044 717 7177 | info@galleria12.fi

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa