Ida Sokka

Aiemmat näyttelyt:

Ida Sokka ja Katri Kempas
Muna ja kivi, kertomuksia pyhästä
4.1. – 23.1.2020 | Galleria G12, Helsinki

Katri Kempas (s. 1985, Tampere) ja Ida Sokka (s. 1988, Tampere ) valmistuivat molemmat Tampereen Ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2016.

Kempas työskentelee yleensä installaatioiden ja maalauksen kanssa, Sokka maalauksen, mutta tässä näyttelyssä Kempakselta on maalauksia ja Sokalta installaatio. Tämä on heidän kolmas yhteinen näyttelynsä.

”Maalaukseni ovat mielikuvituksesta kumpuavia abstrakteja karttoja oman mielen maisemaan. Kiinnepisteinä näissä ajatuskartoissa ovat sanat toivo, keskenmeno, kuolema, Taivas, vuoret, Kebnekaise, äiti, sairaus, epäusko, odotus, pelko, synti, usko, epäusko, parantuminen, ihme ja syöpä. Näyttelyn teokset saivat alkunsa kesällä 2019 Kebnekaisen vaelluksella tehdyistä luonnoksista. Vuoriaiheet ovat olleet minulle aiemminkin rakkaita. Kebnekaisen matkalta kumpuaviin teoksiin liittyy myös oman keskenmenon suru.

Maalaaminen on minulle rukouksenomainen tila, jossa omat ajatukset ja tunnetilat sulautuvat väreinä puulevylle. Sielu ja mieli voivat kohdata maalauksessa itseä ja omia ajatuksia suuremman, Lohduttajan. Maalaukset syntyvät ihmettelystä, loputtomista kysymyksistä, epäuskon ja uskon vuoropuhelusta, vihasta, kiitollisuudesta ja kaiken ylistyksestä.”

Katri Kempas


”Kun sain keskenmenon, elämä pakeni minusta hyvin konkreettisella tavalla. Kohtuni, ensin elämän kantajana, sitten kuoleman kantajana. Kohtu, ensimmäisenä ja viimeisenä lepopaikkana. Kohtuni hautana.”

Ida Sokka, 2019

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa