Sauli Suomela

Aiemmat näyttelyt:

Sauli Suomela
SOLID LIQUID

27.4. – 16.5. 2019 | G12 Helsinki

Sauli Suomela on valmistunut muotoilijaksi Taideteollisesta Korkeakoulusta 1996 ja toimii yrityksessään Pentagon Design designjohtajana. Teollisuustaiteen liiton Ornamo jäsen TKO on vuonna 2010 myöntänyt arvonimen Vuoden teollinen muotoilija (yhdessä Arni Aromaan kanssa) sekä vuonna 2012 Suomen valtion muotoilutoimikunta myönsi Muotoilun Valtionpalkinnon pitkäaikaisesta ansiokkaasta toiminnasta muotoilun alalla. Yritystoiminnan ohella Suomela on tehnyt itsenäisesti töitä lasitaiteen alueella ja osallistunut lukuisiin näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.

”Olen varsinaiselta koulutukseltani muotoilija ja pidän sitä vahvuutena myös taiteen tekemisessä. Sekä materiaaliestetiikan ymmärrys että muodon hahmottamiskyky ovat oleellisia asioita veistotaiteessa. Olen erityisen kiinnostunut valetun lasin estetiikasta. Siinä kohtaa hienolla tavalla raskas materiaali ja visuaalinen keveys.

Näyttelyssä on valulasista tehtyjä veistoksia, joissa lasin paksuus ja värilasien sekoittuminen toisiinsa muodostaa kiinnostavia kolmiulotteisia maisemia kappaleiden sisään. Sulatusvaiheessa lasi saa nestemäisen muodon ja värit pääsevät sekoittumaan vapaasti, muuttuakseen jäähdytettäessä jälleen kiinteäksi. Valettu lasi antaa paljon mahdollisuuksia lasin muodon, läpinäkyvyyden ja kontrolloitavuuden kautta. Samaan aikaan se on teknisesti haasteellinen ja työläs menetelmä.

Valetun lasin hidas työstöprosessi niin uunissa kuin valetun kappaleen hionta lopulliseen muotoonsa vaatii kärsivällisyyttä. Koskaan ei voi olla täysin varma, miten lasi on käyttäytynyt ja miten värit ovat sekoittuneet toisiinsa. Tämä on yksi lasin kiehtovimpia ominaisuuksia. Kontrolloitu ulkomuoto yhdistyy kiehtovasti värien vaikeasti hallittavaan liikkeeseen.”

Taiteilijan teokset taidekaupassa

esillä näyttelyssä
Näytä suosikit

Hae galleriasta

Hae taiteilijaa, teoksen nimeä tai avainsanaa